Gullsmed Bernhard Hansen


Diamanter er for evig


Diamanten, et symbol på kjærlighet.

Diamanter består av rent karbon. Det er det hardeste av alle mineraler og har den beste evne til å reflektere lys. Smykker med diamanter og andre edelstener, bør leveres inn til sjekk hos en gullsmed ved jevne mellomrom. Da får man sikkerhet for at stenen(e) sitter godt og at klør og metall er slik de bør være. Smykker slites ved bruk, og særlig smykker i hvitt gull kan ha behov for oppussing og rhodinering.

Du er alltid hjertelig velkommen til vår butikk for en gratis rens og kontroll av dine smykker. Er det behov for å gjøre reparasjoner, vil du først få et uforpliktende pristilbud.

De fire C-ene

Fire faktorer bestemmer en diamants kvalitet og verdi:

  • Colour - farge
  • Clarity - klarhet
  • Carat - Karat
  • Cut - slip

 

Vår gemmolog er behjelpelig med taksering av diamanter og edelstener.

 

Farge

Diamantens farge graderes fra D-Z, der D er fargeløs. Diamanter kommer i flere ulike farger, hvor den hvite eller fargeløse er den mest etterspurte.

Klarhet

Diamantens klarhet indikerer graden av inneslutninger. Inneslutninger er små naturlige særtegn i diamanten, og kan ha påvirkning på diamantens brillians. Klarhet graderes:

Internally flawless - Very very slightly included - Very slightly included - Slightly included - Included

Karat

Diamantens vekt er målt i karat. 1 karat tilsvarer 0,2 gram.

Slip

Diamanten er helt avhengig av en god slip. En god slip gir bedre refleksjon av lys til øyet. Det er dette vi kaller brillians. Slipen graderes etter betegnelsene:

Exellent - very good - good - medium - poor.

 

Bernhard Hansen har innført Kimberley-prosessens sertifiseringsordning og diamantene vi selger er fra lovlige kilder som ikke finansierer konflikter. I samsvar med FNs resolusjoner kan vi herved garantere at våre diamanter er konfliktfrie basert på personlig kunnskap og skriftlige garantier.

Les mer om Kimberley-prosessen på sidene til Norsk Gullsmedforbund